5 redenen waarom zwangerschapsyoga zo goed is

Zwangere vrouw met witte top en joggingsbroek in de ingang van een huis.

De zwangerschap is een hele speciale periode in je leven. Je hebt nu niet alleen de verantwoordelijkheid over je eigen lichaam maar ook over die van een groeiend wezentje in je buik. Naast dat het soms een lastig kan zijn is het vooral ook een hele mooie periode waar je ontzettend van moet genieten. Zwangerschapsyoga kan ervoor zorgen dat je lekker in je vel zit tijdens de zwangerschap, goed voor jezelf zorgt en optimaal geniet van de zwangerschap. Nog niet overtuigd? Lees dan vooral hieronder 5 redenen waarom jij yoga zou moeten proberen tijdens je zwangerschap!

Zwangerschapsyoga in het kort

Tijdens de zwangerschapsyoga doen we allerlei yoga oefeningen speciaal afgestemd op het zwangere lichaam. De oefeningen zijn rustig en toegankelijk en zorgen ervoor dat je ruimte creëert in het lichaam en rust in het hoofd. Ook komen ademhalingsoefeningen en oefeningen voor tijdens de weeën komen aanbod. Nu je een beetje weet wat zwangerschapsyoga inhoudt gaan we snel door naar de 5 redenen.

1. Verbeterd je houding

Door het gewicht van je kindje kan je houding tijdens de zwangerschap veranderen. Je bekken kunnen iets meer naar voren kantelen. Yoga kan je helpen om je houding te verbeteren. Je bent tijdens de oefeningen namelijk heel bewust bezig met je lichaam en je lichaamshouding. Ook train je spiergroepen, werk je aan je lenigheid en voel je je lichaam beter aan. Op deze manier ben je ook buiten de les meer bezig met je lichaamshouding.

2. Lekker in je vel en een beter uithoudingsvermogen

Doordat je met yoga bewust bezig bent met je lichaam voel je je lekkerder in je vel. Je leert tijdens de yoga luisteren naar je lichaam en je lichaam goed aanvoelen. Ook train je verschillende spieren en houd je het lichaam soepel. Je kunt bijvoorbeeld de baby makkelijker dragen doordat je op een toegankelijke manier je benen traint. Daarnaast houd je ook je conditie bij en hierdoor huppel je gemakkelijker de dag door.

3. Rust voor jou en je baby

Yoga is veel meer dan alleen maar rek en strek oefeningen. Tijdens yoga wordt er veel gedaan met meditatie, mindfulness en ademhalingsoefeningen. De docent begeleid je tijdens de les met ontspannen en loslaten. Je leert om alleen met het moment bezig te zijn en de oneindige gedachtestroom te verbreken. Deze elementen in yoga helpen je om even volledig te ontspannen en dit kun je ook heel goed gebruiken buiten de les om. Bijvoorbeeld om beter in slaap te kunnen vallen. Stress is absoluut niet goed voor de ontwikkeling van de baby, vooral in het begin stadium. Tijd om te ontspannen is dan ook heel belangrijk niet alleen voor jezelf maar ook voor de baby.

4. Goede voorbereiding

Bevallen kan heel spannend zijn. Als je goed voorbereid begint kan dat een heleboel schelen omdat je weet wat je te wachten staat en ook weet hoe je hiermee om kunt gaan.
Tijdens de zwangerschapsyoga komen vaak ademhalingsoefeningen en technieken aanbod. Deze ademhalingstechnieken kun je gebruiken voor het opvangen van de weeën maar ook voor ontspanning.
Naast de ademhalingsoefeningen leer je ook lichamelijke oefeningen om weeën op te vangen. Door deze lichamelijke oefeningen kun je ook gemakkelijker een houding vinden waardoor je je sneller comfortabel voelt. Door ruim van tevoren te oefeningen met deze oefeningen ga je zelfverzekerd en comfortabel je bevalling tegemoet.

5. Verbinding met jezelf en je baby

Tijdens yoga leer je bewust bezig te zijn met je lichaam. Je brengt lichaam en geest met elkaar in verbinding. Je leert om te luisteren naar je lichaam en je leert je lichaam te accepteren. Hierdoor leer je ook bewust bezig te zijn met het proces van je lichaam tijdens de zwangerschap. Je bent bewust bezig met elke fasen van je lichaam en met de baby in je buik.

Tijdens de zwangerschapsyoga ben je continu bezig met het aanvoelen van je baby en de veranderde processen in je lichaam. Hierdoor kun je elke week weer even optimaal genieten van het zwanger zijn.

Doe je mee?

Elke woensdagavond hebben wij een heerlijke zwangerschapsyoga les van 19.00 tot 20.15 uur. Je bent van harte welkom voor een gratis proefles!