Waarom Aerial yoga toegankelijk is voor iedereen

Aerial yoga

Heb je weleens van het fenomeen Aerial yoga gehoord? Tijdens deze bijzonder fijne vorm van yoga zweef je door de lucht terwijl je verschillende yoga oefeningen doet. Dit klinkt natuurlijke heel erg fijn maar als je het opzoekt bijvoorbeeld op Youtube, Instagram of Facebook denk je snel, laat maar. Hier laten ze namelijk alleen maar de meest ingewikkelde oefeningen zien op grote hoogtes met extreem lenige mensen. Dit is enorm jammer omdat Aerial yoga juist voor IEDEREEN toegankelijk en fijn is. Juist voor diegene die moeite hebben hun balans te bewaren, diegene die totaal niet lenig zij of mensen met overgewicht is Aerial yoga een uitkomst! Hieronder vind je 5 redenen waarom Aerial yoga zo ontzettend toegankelijk is.

1. Beginnen met yoga

Veel mensen zijn opzoek naar rust in hun hoofd en balans in hun lichaam. Toch is de stap om met yoga te beginnen vaak nog wat te groot. Dit is omdat je misschien denkt dat je al lenig en sterk moet zijn om mee te kunnen doen met de yogalessen. Niets is minder waar! Yoga doe je op je eigen manier, op je eigen tempo en je luistert naar je lichaam.

Desalniettemin is Aerial yoga ideaal om mee te beginnen. Doordat je gedragen wordt, worden de oefeningen snel gemakkelijker en lukt het je beter om evenwicht te bewaren en je verder uit te strekken. Dat maakt Aerial yoga juist voor beginners ideaal.

2. Gemakkelijker je balans vinden en oefenen

Voor mensen die tijdens de normale yogales lastig hun balans kunnen vinden is Aerial yoga een fijne uitkomst. Het doek draagt je, je kunt op het doek steunen en dus kun je sneller je balans vinden en zelfs trainen. Als je gedragen wordt in het doek ervaar je een gevoel van balans in evenwicht in al je wezen.

3. Meer flexibiliteit

Doordat je tijdens Aerial yoga in de lucht zweeft kun je diepere strekkingen maken. Als je al een tijdje yoga doet kun je lang in een diep gestrekte houding blijven en hier helemaal in opgaan. Voor mensen die net beginnen met yoga of in het algemeen niet zo lenig zijn is dit lastiger. Tijdens de Aerial yoga kun je houdingen aannemen die je met normale yoga niet kunt aannemen. Het doek helpt je om tijdens deze houdingen makkelijker je lichaam te kunnen strekken en deze strekking langere tijd kunnen aannemen. Hierdoor kun jij net als een ervaren yogi helemaal opgaan en genieten van de strekking en balans.

4. Plezier

Ben je opzoek naar rust in je hoofd en controle over je lichaam maar vind je de stap om aan yoga te beginnen nog wat eng omdat het misschien nog wat zweverig over kan komen? Voor diegene die yoga nog wat te zweverig vinden is Aerial yoga een goede uitkomst. Aerial yoga is namelijk ook heel erg leuk om te doen. Je werkt dus wel aan rust in je hoofd, balans en kracht maar het is en blijft een leuke ervaring om in een doek te mogen zweven. Dit maakt de drempel om aan yoga te beginnen toegankelijker. Plezier zorgt er daarbij voor dat je het makkelijker volhoudt en dat je meer motivatie hebt om elke week te gaan.

5. Mensen met overgewicht

Mensen met overgewicht zullen een grotere drempel voelen om te beginnen met Aerial yoga omdat zij waarschijnlijk zullen denken: ‘houdt dat doek mij wel’. Het antwoordt op deze vraag is JA! Het doek is van speciale stof gemaakt die ook zwaardere mensen heel makkelijk kan hebben. Voor zwaardere wordt het dankzij de doek ook nog eens veel toegankelijker om yoga houdingen aan te nemen en beter hun balans te kunnen bewaren wat tijdens de normale lessen lastiger kan zijn.

Lessen

Bij Yoga Loft hebben wij 2 verschillende soorten Aerial yoga.

Aerial Yin yoga

Tijdens de Aerial yin yoga hangt het doek laag boven de grond. De les is vooral gefocust op ontspanning en het aanvoelen van je lichaam. Je blijft tijdens de Aerial Yin zo’n 3 tot 5 minuten in een toegankelijke houding om diep door te dringen in de bindweefsels van het lichaam. Je geeft je lichaam en je hoofd de tijd om goed te kunnen ontspannen en los te laten.

Aerial Active yoga

Tijdens de Aerial Active les hangt het doek hoog boven de grond en zweef je door de lucht. De oefeningen zijn toegankelijk voor iedereen en je kunt oefeningen doen waarvan je nooit gedacht had ze te kunnen. Kom je mee zweven?

Ben je benieuwd geworden naar Aerial yoga? Probeer dan vooral een gratis proefles en laat je verassen.