Een super gezonde pannenkoek

16 maart is de dag van de pannenkoek én het is ook nog steeds de week zonder vlees. Samen pannenkoeken bakken en eten is een hele gezellige bezigheid voor de zaterdag avond. Hieronder vind je het ideale gezonde pannenkoek recept.


Pannenkoeken kun je eenvoudig gezonder maken door de bloem om te wisselen met volkoren meel. Hierdoor zijn de pannenkoeken veel voedzamer en gezonder door de vezels in de volkorenmail. Echter mis je met dit eenvoudige recept je dagelijks portie groente. Daarom hebben wij een recept gevonden waar je wel groenten binnenkrijgt.

Courgette boekweit pannenkoekjes

Het klinkt misschien als een gekke combi, maar ze zijn super lekker en heel eenvoudig te maken. De pannenkoekjes zijn hartig en daarom heel mooi te combineren met een frisse salade of een extra portie groente zoals broccoli. Dit maakt je maaltijd nog gezonder!

Benodigdheden

 • 100 gram rauwe courgette in blokjes
 • 1 ei
 • 70 gram boekweit meel
 • 30 ml plantaardige melk (bv soja of havermelk)
 • 1 eetlepel honing, agave of ahornsiroop
 • 1 theelepel bakpoeder
 • snufje zout
 • snufje kaneel
 • kokosolie om in te bakken

Bereiding

 1. vermaal in een keukenmachine de courgetteblokjes, het ei, de plantaardige melk en de siroop. Zorg dat de courgette zo fijn mogelijk gemalen zijn.
 2. Voeg nu de boekweitmeel en bakpoeder toe en vermaal het geheel tot een mooi beslag. Als het te dik is voeg dan nog een beetje plantaardig meel toe
 3. Verhit een pan en laat de kokosolie smelten. Zorg dat de pan goed heet is. Maak kleine rondjes met het beslag en bak de pannenkoekjes mooi goudbruin. Als het beslag is opgebakken kun je de pannenkoekjes opstapelen en over het geheel nog een beetje siroop gieten. Ook appelstroop smaakt er lekker bij.
 4. Eet smakelijk!