Hoe kom je gezond de winter door?

Gouden melk

Gouden MelkDit is een recept van een geweldig drankje met heel veel gezondheidsvoordelen. Drink het elke ochtend om je imuunsysteem een boost te geven. Het hoofdingrediënt van deze gouden melk is kurkuma. Het hoofdbestanddeel van deze specerij is curcumine en heeft de volgende geneeskrachtige eigenschappen:

 • reguleert hoge bloeddruk
 • versterkt het imuunsysteem
 • onderhoudt cholesterol niveaus
 • stimuleert de spijsvertering
 • verbetert huidaandoeningen
 • verbetert de hersenfuncties
 • ontgift de lever

Kurkumapasta maken voor de Gouden Melk

 • 1/4 kop kurkuma poeder
 • 1/2 kop (bron)water
 • 1/2 theelepel vers gemalen peper

Doe alle ingrediënten in een pannetje en roer goed. Zet het op een halfhoge vlam en roer regelmatig totdat je een pasta krijgt. Laat de pasta afkoelen en doe het dan in een kleine afsluitbare pot. Bewaar het in de koelkast.

De Gouden Melk

 • 1/4 theelepel of iets meer kurkumapasta
 • 1 kop amandelmelk (of sojamelk)
 • 1 theelepel kokosolie
 • honing (naar smaak)

Doe alle ingrediënten, behalve de honing in een pannetje, verwarm op half hoge vlam en roer continue. Verwijder pan van het vuur voordat het gaat koken en voeg naar smaak honing toe. Eventueel een snufje kaneel toevoegen.

Probeer de Gouden Melk iedere dag gedurende een maand en zie wat het voor je doet.