Yogaweek Frandeux

In 2010 zocht ik een yogaweek voor mij en mijn dochtertje, niet te ver weg. Ik kwam na enig zoeken uit bij een yogaweek in Frandeux, Ardennen. Dat was qua afstand heel goed te doen en ik kon mijn dochter, van toen 7 jaar, meenemen. Er zouden meerdere kinderen zijn en enkele activiteiten voor ze. Ik had net een paar jaar eerder mijn yogaopleiding afgerond en was op zoek naar meer verdieping en tegelijkertijd ook een rustige vakantie. Zo ontmoette ik Alberto Paganini, die deze yogaweek organiseerde. Ik was meteen verkocht, ik vond hem zeer inspirerend, hij gaf niet alleen een prachtige, creatieve flow van asana’s maar combineerde dit met pranayama’s, yoga filosofie, Indiaase verhalen, Ayurveda, anatomie en energie oefeningen, dit alles gecombineerd maakte dat een zeer intense yoga beoefening.

Daarnaast genoot ik van de prachtige, haast mystieke lokatie van het kasteel Frandeux, gelegen aan een prachtig meer waar gezwommen kon worden of geroeid. Er waren gastdocenten die de ochtendlessen of lezingen/workshops gaven over voeding en Ayurveda, er werden mantra’s gezongen of je kon je terugtrekken van het gevarieerde programma door een wandeling te maken in de prachtige omgeving. Elke dag was het weer genieten van de heerlijke biologische, vegetarisch/veganistische maaltijden geserveerd door de geweldige chef Tine Tomme van Avalon Hoeve.

Na die week besloot ik de Teacher Training Prana Yoga Flow bij Alberto te volgen in Brugge. Geen idee hoe ik dit zou doen, elke maand naar Brugge, maar ik wist dat dit de opleiding was voor mij. Vier jaar lang heb ik op en neer gereden naar Brugge en uiteindelijk de gehele vier-jarige opleiding afgemaakt. Nog steeds rij ik regelmatig naar Brugge voor een yogadag bij Alberto.

Sinds vorig jaar ben ik één van de gastdocenten van de yogaweek in Frandeux. Nog steeds inspireert Alberto mij om mijn weg te vinden op het yogapad. Daarom ben ik heel blij dat ik ook dit jaar weer mag deel uitmaken van en mijn bijdrage mag leveren aan de yogaweek in Frandeux met ochtend yogalessen en Thaise yoga massage. Deze wordt gehouden van 13-20 juli. Ben je nieuwsgierig geworden naar deze yogaweek? Op de website van Yogasoma vindt je meer informatie hierover.